Työlästäkö?

Lauantai 18.4.2015 klo 8.35 - Helena


Minulta usein kysytään, muuttuvatko AT:n suuntaukset ym. automaattiseksi ajan oloon, jatkuva AT:n mukainen ajattelu vaikuttaa ihmisistä perin työläälle. Vaan jos kirjoittaisi paperille kaikki ne ajatukset ja tuntemukset, mitä on kun asiat eivät suju hyvin. Ainakin minulla se olisi melkoinen romaani. Ja mitä tulee niiden työläyteen…
AT-ohjeita, joilla halutaan taata asioiden – elämän - sujuminen on kuitenkin vain muutama.

 

Tässä ote RCM:ssa opiskelevan Kiana Shafiein oppimispäiväkirjasta. Varmasti editoitu ennen kuin annettu opettajille, mutta kertoo varsin selkeästi AT:sta.

Tänään minulla oli ensimmäinen Alexander-tekniikan ryhmätunti… Judith K. kysyi meiltä olemmeko koskaan tunteneet oloamme fyysisesti tai henkisesti epämukavaksi harjoittelun, esiintymisen tms. vuoksi. Olin kokenut sellaista ja kuvitellut, että se ei ollut vältettävissä… Alexander-tekniikan perusohjaus vaikuttaa koko kehoon... tapojen tunnistaminen, huonojen välttäminen ajattelemalla tietoisesti kehon liikkuvan oikeisiin suuntiin. Kuinka tietoinen läsnäolo ja tietoisuus kehosta ja mielestä auttaa tunnistamaan, mitä pitää estää ja mitä suunnata. Se oli kiehtovaa ja antoi minulle uusia näköaloja. Tunti loppui semi supine –harjoitukseen.

RCM:n opiskelijoiden kokemuksista Alexander-tekniikasta voi käydä lukemassa täällä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini