Kuka minä olen?

Torstai 21.6.2018 klo 12:39 - Helena


 

Kun olen poissa, kun en ole esteenä itselleni, voin tulla näkyväksi ja kuuluvaksi. Vivien - minunkin opettajani - puhuu videolla musiikista ja muusikoista, mutta sama pätee kaikkeen: oma ainutlaatuisuuteni ilmestyy, mikään ei voisi olla toisin. Täytyy varoa ettei mene tielle, vaan antaa virrata. Ei epäröintiä eikä pakottamista. Vuorovaikutusta juuri tämän hetken todellisuuden kanssa. Jotain, jonka ei voi tietää olevan olemassa ennen kuin se ilmaantuu näkyväksi, koska se on sidottu tähän hetkeen. Elämän improvisointia. Luovaa taidetta, luovaa elämää.

Alexander-tekniikka on ihanan konkreettista: haluamme eroon ylimääräisitä jännityksistä, jotka haittaavat toimiamme. Ylimääräisiä jännityksiä ei olisi, jollemme niitä aiheuttaisi ja ylläpitäisi. Fyysisen, mentaalisen ja emotionaalisen yhteys on Alexander-tekniikan itsestään selvä perusta ja peruste.

Flowcoach on Vivienin YouTube-tilin nimi. Sellaiseksi minäkin miellän itseni, flow-ohjaajaksi. Alexander-tekniikan oppilaitteni kanssa ensimmäinen opeteltava asia on itsensä jättäminen rauhaan.

Flow-tilassa kaikki sujuu itsestään. Eikö se ole juuri se tila jossa olen näkyvä: en tee itseäni vaan olen.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini