Uimassa

Torstai 3.12.2015 klo 7.26 - Helena


Olin Orivedellä Enni Lakkalan Alexander-tekniikan opettajille suunnatulla post-graduate -kurssilla tutkimassa kroolin saloja. Steven Shaw on eniten kehittänyt Alexander-metodia uimisen oppimiseen. Hänen oppeihinsa Ennin kurssikin paljolti perustui. Itse aloitin asian opiskelun aikoinaan Stevenin videoilta, koska halusin oppia uimaan rintauintia kenottamatta päätäni pinnan yläpuolella. Olin ottanut jo jonkin verran AT-tunteja, joten ajattelin, että saman tien asian voisi opetella kunnolla. Paljon opinkin, mutta nyt oli mielenkiintoista huomata myös asioita, joita en silloin tajunnut, esim. mikä on harjoittelun merkitys altaan ulkopuolella. Kurssilla menimme vasta viimeisenä päivänä altaaseen. Aikoinaan video-opiskellessani paljolti hyppäsin kuivaharjoitusten yli, koska löysin altaan, jossa oli tilaa harjoitella. Mitä suotta olla tekevinään kun kerran voi päästä heti asiaankin… Joten nyt tuli tutkittua liikeratoja kaikessa rauhassa.

Olen viime aikoina pohtinut AT:aa tässä hetkessä läsnäolon kautta. Steven puhuu videolla siitä, kuinka voi oppia olemaan yhtä veden kanssa. Sama asia oli pääroolissa Colin Beattienkin AT-opettajien uimakurssilla, jolle osallistuin joku vuosi sitten. Tämän kertaisen kurssin suurin oivallus minulle oli, että sitähän tässä hetkessä läsnäolo on uimisessa: tutustumista vesielementtiin niin että se auttaa liikkumista.

Pidän ensi viikolla kurssia laulajille. Eräs ratsastusta harrastava oppilas sanoi, että hän voi oppia paljon laulamiseen keskittyvistä Alexander-tekniikan kirjoista, hän muuttaa vain laulaja-sanan tilalle ratsastajan. Pistän tähän linkin sivulle, jossa Steven kertoo metodistaan. Ei esim.  laulajan hengittäminen ole pohjimmiltaan erilaista kuin uimarin!

Tästä  pääset Steven Shawn kotisivuille.

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini