Kuvailua

Lauantai 21.11.2015 klo 8.40


Viimeisenä valokuvauskurssin päivänä lähdimme kuvaamaan ulos. Ensin kokeilimme kuvaavia_kasia.jpgliikkuvan kohteen kuvamista mm. sarjakuvauksella. Pokkaristani ei paljon vauhtiraitoja irronnut, ainoa kuva jossa oli mitään vauhdin tunnetta oli pyöräilijä, joka ajoi läheltä ohitse. Valitettavasti kamerani on sen verran hidas, että kohde ei ollut ihan siellä kuvassani kuin toivoin... Sitten saimme tehtäväksi kuvata jonkin kohteen ainakin 20 eri tavalla, erilaisilla rajauksilla, kuvakulmilla, läheltä, kaukaa jne. Enpä ollut ennen kokeillut esim. lelukameraa tai erittäin värikästä. Niitä asetuksia tulee tuskin paljon käytettyä, mutta nyt tiedän, mitä kamerani sisältää. Tutustuimme myös Lightroom -kuvankäsittelyohjelmaan, ihan näppärän oloinen. Kaiken kaikkiaan kurssi ylitti odotukseni, Helsingin työväenopistossa tuntuu olevan paljon varsin laadukkaita ja mielenkiintoisia kursseja. Tätä veti Hanna Råst. Täytyy vastedes pitää kamera mukana ja kuvailla paljon. 


tarahtanyt_valomaalaus_b.jpg

Valomaalauksia voi tehdä myös heiluttamalla kameraa, tässä kohteeni oli lähinnä sininen mainosvalo. Kotona kun katsoin tätä kuvaa isommalla ruudulla hämmästyin itsekin mistä erilaiset valkoset viivat ilmestyivät. Hauskaa!

Kurssien täyteinen marraskuu, olen ollut myös kroolikurssilla Orivedellä ja viikon päästä menen tietokoneen vuosihuoltokurssille, sekin työväenopistossa.

P. S. Täytynee mennä jollekin koodauskurssillekin, hieman harmittaa kun tässä alustassa esim. pakotettu rivinvaihto näköjään vaihtaa kirjasintyypin kaupanpäällisiksi!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini