Pakottomasti

Perjantai 12.1.2018 klo 15:08Lueskelin ehdotusta uuden Alexander-tekniikan esitteen teksteiksi. Yksi sana puhutteli minua erityisesti: pakottomasti. Tiesin heti, että siitä haluan kirjoittaa blogiini ja myös mitä kirjoitan. Kun tuntia myöhemmin istuin koneen ääressä ihmettelemässä, mitä ihmettä kirjoittaisin, päätin lukea välillä postini. Sieltä löytyi kysymys, oppiiko Alexander-tekniikan kursseillani kehon hallinnan lisäksi myös mielen hallintaa. Kysyjä arveli, että sitä ei kai voi olla oppimatta. Kiitokset kysyjälle!!!!


punapilvi_1.jpglintupilvi_1.jpg
Koko tekniikka perustuu siihen, että keho ja mieli toimivat yhdessä luonnollisesti ja pakottamatta. Joten AT on mitä suurimmassa määrin mielen(kin) hallintaa. Ja laajemmassa mielessä kuin ehkä yleensä ajatellaan, ei vain että mieli käskyttää kehoa vaan myös että tietoinen mieli osaa olla käskyttämättä asioita, jotka on tarkoitettu tapahtuvaksi luonnostaan.


Pakottomuuteen liittyy myös se, mistä Alexander sanoi, että kun jotakin todella tietää, siitä ei tarvitse pitää kiinni. Sen voi löytää aina uudelleen. 


On perin hauskaa löytää asioita, myös löytää asioita uudelleen!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini