Pysyvyyttä ja vaaraa

Maanantai 23.3.2015 klo 16.38 - Helena


suzanne_ja_lasipullo.jpg

Kävin sunnuntaina Suzannen kanssa Cambridgessä,mm. Kettle’s Yardissa. Paikka, jossa ehdottomasti kannattaa käydä! Sen perustaja, Tate Galleryn entinen kuraattori Jim Ede, halusi talon kuvastavan elämäntapaa, jossa satunnaisia esineitä, kiviä, lasia, kuvataidetta, valoa ja tilaa käytetään kuvastamaan kaiken pohjalla olevaa pysyvyyttä. Suzanne teki paikasta televisio-ohjelman ja haastatteli Jim Edeä kun tämä oli jo yhdeksissäkymmenissä ja asui Edinbourgissa.

kettles_yard_asetelma_pydll.jpg

Edelle kaikella oli paikkansa ja mihin vaikkapa jokin kivi laskeutui, siinä se myös pysyi. Kun talossa kiersi, tämä oli ilmeistä ja uskomattoman upeaa. Flyygelin ääressä tosin en muusikkona voinut olla miettimättä, soitettiinko sitä koskaan ainakaan kansi avoimena, sen päällä kun oli Brancusin Prometheus-veistos…

poika_kopioi_piirrustusta_kettles_yard_cambridge_22032015.jpg

Kettle’s Yardissa oli mukava tunnelma. Virallista opastusta ei ollut, mutta henkilökuntaa liikkui katselijoiden joukossa ja he olivat valmiit juttelemaan. Näimme pikkupojan kopioivan erästä teosta ja myös nuoria oli kiertelemässä. Kettle's Yardissa voi käydä myös virtuaalikierroksella.

Kävimme myös perinteisellä veneretkellä, sauvojaoppaamme taisi olla ensimmäistä päivää vesillä. Törmäilimme sekä joen rannan kivetyksiin että muihin ruuhiin. Hänelle oli myös hieman epäselvää mikä oli mikäkin college ja esim. missä niistä Newton loppujen lopuksi opiskeli. Luotettavinta historiaa oli epäilemättä hänen kertomuksensa siitä, kuinka hän itse putosi veteen. Meidän kanssamme samassa lohkossa istui neljä naista, jotka olivat viettämässä syntymäpäiviä kuohuviinin kera. Selvisimme kuivina takaisin rannalle ja retkellä oli ainakin varsin hilpeää!

huokausten_silta_2_cambridge.jpg

synttrijuhlijat_cambridgess.jpg

ruuhkaa_ruuhissa_2_cambridge.jpg
trmys_ruuhilla_cambridge.jpg

punting_cambridge.jpg

kings_college_cambridge.jpg


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini