”Tunnen oloni nykyään joka suhteessa paljon kevyemmäksi.


”Olin kärsinyt jännityksistä johtuvista pää- ja niskakivuista vuosia. Kun ystäväni kertoi, että Alexander-tekniikka saattaisi auttaa, suhtauduin siihen skeptisesti. En ollut koskaan kuullut tekniikasta, ja arvelin, että se olisi jälleen yksi hyödytön vaihtoehtoinen hoitomuoto. Jo muutaman session jälkeen huomasin kuitenkin, että opittuani muutaman perusasian ja sitten antamalla ruumiini toimia luonnollisesti, tunsin oloni paljon vähemmän jännittyneeksi. Ryhtini on vähitellen muuttunut paremmaksi, vaikka en ole ponnistellut sen hyväksi.”

”Aloitin Alexander-tekniikan opettelun, koska minulla oli onnettomuuden seurauksena jatkuvia, ankaria selkäkipuja. Olin kumaraharteinen. Pian huomasin ryhtini paranevan ja muutuin paremmin tietoiseksi siitä, miten käytän kehoani. Olen oppinut käyttämään tekniikkaa arkielämässäni ja pystyn taas nauttimaan uimisesta, joogasta ja pyöräilystä.”

”Alexander-tekniikka on lisännyt hyvinvointiani monin tavoin. Aloitin tunnit, koska olin saanut rasitusvamman vasempaan ranteeseeni, ja se haittasi työtäni päätteen äärellä. Harrastan myös sellonsoittoa ja se vaikeutti sitäkin. Tekniikan avulla pääsin eroon rannekivuistani, ja sain paljon muutakin apua. Hartiani eivät enää kipeydy kirjoittaessani koneella, ja sellonsoittonikin on parantunut, kun sekä huomaan että osaan vapautua tarpeettomista jännityksistä.”

”Tunnen nykyään näyttämöllä olevani paremmin yhteydessä kehooni ja äänessäni on enemmän resonanssia. Tiiviin harjoitustahdinkin keskelläkin voin käyttää hetken palauttaakseni tietoisen läsnäolon itsestäni. Myös näyttämön ulkopuolella pystyn havaitsemaan, milloin kehoni alkaa stressin vuoksi jännittyä, ja minulla on nyt keinot vapautua jännityksistä."

”Aloitin Alexander-tekniikan tunnit, koska halusin huilunsoittoni näyttävän ja kuulostavan vaivattomalle. Minulla ei ollut aavistustakaan, että vaivattomalta näyttävä ja kuulostava voisi myös tuntua vaivattomalle – itse asiassa olin hyväksynyt, että huilunsoitto väkisinkin tuottaisi jonkin verran fyysistä epämukavuutta ja kipua. Jossain vaiheessa opintojani aloin tiedostamaan lihasjännityksiäni soittaessani (ja myös kun en soittanut!) ja olen vähitellen oppinut yhä paremmin vapautumaan niistä. Soittamisen fyysisestäkin puolesta voi nauttia!”

”En ollut koskaan tajunnut, kuinka paljon turhaa energiaa käytin ihan tavallisiin juttuihin, kuten kävelemiseen ja pöydän ääressä istumiseen. Alexander-tekniikan avulla energiatasoni on noussut ja opiskelukin sujuu paremmin.”